Centered Riding

Kehotietoisen ratsastuksen ohjaus

Centered Riding on opetusmenetelmä, jossa autetaan ratsastajaa löytämään hyvä ratsastusasento. Ratsastajia ei pakoteta samaan muottiin, jokainen ratsastaa oman kehonsa ehdoilla. Menetelmä pohjautuu klassisen ratsastuksen perusteisiin ja hyödyntää kehon painopisteharjoituksia ja hengitystekniikoita. Asioiden havainnollistamisessa hyödynnetään modernia urheilupsykologiaa ja mielikuvaharjoittelua.

Centered Riding ohjaus parantaa ratsastajan tasapainoa, joustavuutta ja jäntevyyttä. Apujen käyttö helpottuu ja vuorovaikutus hevosen kanssa onnistuu aiempaa pienemmillä merkeillä. Sopivan ratsastusasennon löytyminen ehkäisee ratsastajan selkävaivoja. Kun ratsastaja löytää oman tasapainonsa, on hevosenkin työskentely aiempaa kevyempää. Hevosen ei tarvitse tasapainottaa ratsastajan tasapainon horjahduksia.

Voit varata Centered Riding -tunnin Ratsastusterapia P. Tuomivaaran tiloissa Pattijoella joko omalla hevosella tai vuokrata ratsun tallilta. Raahen ympäristössä voit tilata tunnin myös omalle tallillesi.

Lisätietoja aiheesta >>