Ratsastusterapia

Ratsastusterapia on ratsastusterapeutin ja hevosen yhdessä toteuttamaa kokonaisvaltaista kuntoutusta. Ratsastusterapia on yksilöllistä, suunnitelmallista ja tavoitteellista. Hevonen on herkkä ja rehellinen laumaeläin, joka antaa ratsastajalleen sylin ja jalat. Ratsastusterapiassa toteutettavat harjoitteet, ratsain tai maasta käsin, tuovat tunteita pintaan. Hevonen on ratsastajansa peili. Laumaeläimenä hevonen aistii herkästi ihmisen mielentilat.

Hevonen on uljas ja voimakas, terapiahevonen on myös luotettava ja turvallinen. Ratsastusterapiassa maasta käsin ja ratsain toteutettavat harjoitteet tarjoavat lukuisia mahdollisuuksia onnistumisen kokemuksiin. Hevonen on kiinnostava ja haasteellinen. Hevosella pääsee lujaa. Ratsastusterapiassa voidaan löytää toimiva yhteistyö sellaisenkin asiakkaan kanssa, jonka on vaikea motivoitua muuhun terapiatyöskentelyyn. Asiakkaat tulevat terapiaan lääkärin lähetteellä. Maksajatahoina voivat toimia mm. lääkinnällinen kuntoutus, kunnat ja asiakas itse.

Ratsastusterapiaan tulijalle
Ratsastusterapiassa ei tarvita varsinaisia ratsastusvarusteita. Pukeudu mukaviin ja säänkestäviin vaatteisiin, joiden likaantumista ei tarvitse varoa. Kypärän saat lainaksi tallilta. Koska ratsastamme ilman satulaa, et tarvitse saappaita. Kesäaikaan esim. lenkkikengät tai tennarit sopivat hyvin. Crocsit tai sandaalit eivät suojaa jalkaa riittävästi. Kylmänä vuodenaikana pukeudu lämpimästi. Pakkasrajana ratsastuksessa on noin - 15 astetta. Sitä kylmemmällä kelillä työskentelemme tallissa. Kinttaat ovat talvella lämpimämmät kuin sormikkaat. Valitse pipo, jossa ei ole tupsua, niin se mahtuu kypärän alle.

Ladattavat aineistot
- Turvallisuusasiakirja >>
- Terapiasopimus >>